در مقالات گذشته به اهمیت معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها اشاره کردیم، اینکه از نگاه مسافر چقدر این مساله اهمیت دارد و سبب پایداری و ماندگاری مشتری هتل می شود، در این مقاله به بررسی بیشتر موضوع معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها از دیدگاه گروه معماری کارمانی توجه می شود.
فهرست مطالب
مقدمه
در معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها باید موارد بیشماری را رعایت کرد زیرا یک فضای هتل دارای عرصه ها با کاربری های مختلفی است که باید در فضا سازی آن برای کاربردی بودن آن بسیار دقت کرد. به طور کلی هتل مکانی است که در آن امکان اقامت موقت و خدماتی همچون استخر، رستوران، کافی شاپ ، سالن اینترنت ، سالن اجتماعات و سالن جشن ها اتاق ها و سوییت های رویال و لابی و …..ارائه می شود.
معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها
هر هتل از چند بخش تشکیل شده است؟
هر هتل از بخش های مهمی تشکیل می شود که البته این موارد روی سطح هتل و یا همان ستاره تاثیر گذار است.
اما به طور کلی می توان معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها را به دو بخش کلی تقسیم بندی کرد:
- بخش اول در اختیار مسافران و تورسیت ها و بخش دوم در اختیار کارکنان است. این بخش ها در عین حال که باید کاملا منفک از هم باشند و بخش خدمات هرگز در معرض دید مراجعان قرار نگیرد.ارتباط دو بخش هم باید بسیار سریع و آسان باشد.در بخش اول ،فضاهای اقامتی(اتاق،آپارتمان و سوئیت)و فضاهای عمومی شامل سرسرا،رستوران،فضاهای تفریحی و ورزشی،مغازه ها،بخش مدیریت و پزیرش، پارکینگ و .…قرار دارند و در بخش دوم، انبارها، آشپزخانه، فضاهای تاسیساتی، بخش تعمیرات و نگهداری و … یکی از ویژگی های هتل و بخصوص هتل های بزرگ خودکفا بودن است. هتل های امروزی نسبت به گذشتگان امکانات مالی بیشتر ولی وقت کمتری برای استراحت و فراغت دارند. ازاین رو هتل ها باید حداکثر خدمات را در حداقل زمان فراهم کنند.
یکی دیگر از عوامل مهم در معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها سهولت جهت یابی است. بسیاری از مراجعان هتل ها برای بار اول به آن مکان قدم می گذارند و مدت کوتاهی در آن سیر می کنند. آرایش فضاها و معماری داخلی باید چنان باشد که مسیرها در یک نگاه قابل شناسایی باشد. وگرنه در مجموعه پیچیده هتل افراد دچار سردرگمی می شوند و کاربری های مورد نیاز خود را نمی یابند. مهم ترین کاربری ها برای شناسایی سریع، پذیرش، آسانسرها، اتاق ها، صندق، رستوران و پارکینگ هستند.
در طراحی هتل ها باید به عوامل مهم رفاه فیزیکی (درجه حرارت، روشنایی، ارگونومی و دسترسی)، آسایش روانی (فضاهای هتل حس امنیت، آرامش، صمیمیت، شفافیت و کیفیت را القا کند) و لذت زیبایی شناختی (هماهنگی عناصر معماری و معماری داخلی، رنگ آمیزی و نور پردازی مناسب، چشم اندازها و فضاهای سبز و زیبا و…) وجود کاربری های تفریحی متنوع (استخر، سالن های بازی، تلویزیون، فیلم های ویدئویی، سالن ورزشی، رستوران های مختلف با غذاهای متنوع) و کاربری های مکمل مورد نیاز (اتصال به اینترنت، تحویل نشریات روز، آرایشگاه و…) توجه کرد تا اقامت در هتل دلزدگی ایجاد نکند و مراجعه با علاقه ی بشتری به هتل مراجعه کنند.
به طور کلی فضاهایی که هنگام معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها باید به آن ها توجه داشت عبارتند از:
- ورودی: شامل پیشخوان (اطلاعات،پذیرش مجهز به سیستم رایانه، رزرو اتاق، صندق دار) صندق امانات، اتاق نگهداری موقت چمدان های مهمانان، محل انتظار، سالن نشیمن (لابی) با امکانات پذیرایی (نوشیدنی سرد و گرم) محلی برای تماشای تلوزیون، سرویس بهداشتی مردانه و زنانه.
- اتاق یک نفره با تخت خواب
- اتاق دونفره یک تخته
- اتاق دو نفره دو تخته
- گنجه توکار برای اتاق ها
- سرویس بهداشتی برای تمام اتاق ها شامل دستشویی، توالت و وان یا زیر دوش مجهز به دوش دیواری
- سوئیت شامل اتاق خواب، فضای نشیمن مجهز به تلوزیون و میز تحریر، آبدارخانه کوچک با کابینت در محل مناسب به صورت باز و بسته و مجهز به هود، فر برقی، یخچال و سرویس بهداشتی (توالت و وان یا زیر دوش مجهز به دوش دیواری یا متحرک)
- آپارتمان به تعداد مورد نیاز شامل اتاق های خواب، سالن پذیرایی و ناهار خوری مجهز به تلوزین و میز تحریر، آشپزخانه مجهز به هود، فر برقی، یخچال و سرویس بهداشتی، انباری، اتاق همراه (در صورت نیاز)
- بالکن به چشم انداز دریا- پارک- ساحل…
- سالن رستوران
- آشپزخانه مجهز و شامل قسمت های آماده سازی، تهیه غذاهای سرد و گرم، شستو شوی ظروف
- آبدارخانه متناسب با ظرفیت سالن رستوران
- سرویس های بهداشتی مجزای زنانه و مردانه با (پیش ورودی) در مجاورت سالن رستوران
- سالن چای خانه (کافی شاپ) و آبدارخانه مخصوص
- مغازه های مختلف (صنایع دستی، عطریات، عتیقه فروشی، نمایشگاه، سوپرمارکت، غذاهای محلی و…)
- غرفه فروش فیلم،اسلاید،کتاب،مجله،روز نامه و…
- تاکسی و دفتر خدمات تاکسیبرای مهمانان مهمانخانه
- باجه امور بانکی و ارزی
- باجه دورنویس،و تلفن
- غرفه شیرینی و شکلات
- محل برگزاری نمایشگاه های هنری
- امور اداری(اتاق مدیر،معاون،حسابداری،کارگز ینی
- واحد مسکونی مدیر
- آبدارخانه در طبقات جهت استقرار دستگاه های یخ ساز،آب سردکن و…
- خانه داری در طبقات جهت نگهداری پتو،ملحفه و…
- پله خدماتی و محل اسقرار آسانسور نفربر و آسانسور حمل بار
- پله فرار
- راهروها
- حیاط خلوت ها
- محوطه(فضای باز)
- فضای سبز
- پارکینگ
- تلفن عمومی با کابین مخصوص
- نمازخانه مردانه و زنانه مجزا با پیش ورودی(کفش کن)
- وضو خانه و سرویس بهداشتی نزدیک به نمازخانه
- سالن اجتماعات و جشن ها با ورودی مستقل(از خیابان یا محوطه مهمانخانه) و با سرویس جداگانه مردانه و زنانه
- سالن کنفرانس
- اتاق مطالعه و کتابخانه معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها
- فوریت های پزشکی و کمک های اولیه
- اتاق استراحت کارکنان
- غذا خوری خصوصی برای کارکنان
- محلی برای بارانداز جهت تحویل و توزین مواد غذایی و نیازمندی های مهمانخانه
- انبار مرکزی نگهداری مواد غذایی
- انبار ظروف و لوازم مخصوص آشپزخانه و رستوران
- انبار وسایل فنی و تاسیسات
- رختشوی خانه مجهز به ماشین های آبشویی،غلطک و پرس اطوکشی
- موتورخانه حرارت مرکزی و تهویه مطبوع
- استخرسرپوشیده،سونا،جکوزی و …
- زمین تنیس،بدمینتون و امثال آن
معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها و زیبایی آن یکی از موارد مهم برای جذب مشتری است به شکلی که شاید بتوان گفت بخش زیادی از زیبایی تصویری که هر سفر در ذهن مسافران می سازد، وامدار طراحی محل سکونت آن هاست.
اگر به موضوع معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها علاقه مند هستید و می خواهید بیشتر در رابطه با جایگاه و اهمیت آن بدانید، جایگاه طراحی و معماری داخلی هتل ها در مشهد می تواند برای شما جالب باشد.
حال که با ویژگی ها و موارد مربوط به معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها آشنا شدیم وقت آن است که از خود بپرسیم:
چه کسی می تواند یک هتل را با تمامی متعلقاتش به بهترین شکل بسازد؟
برای پاسخ به این پرسش، ما علاوه بر در نظر گرفتن توانایی و تخصص و تسلط کافی بر مبانی معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها، پارامترهای دیگری نیز در نظر گرفتیم و در نهایت به لیست کاملی از بهترین های هتل سازی در مشهد رسیدیم؛
برای مشاهده لیست می توانید به لیست برترین سازنده های هتل در مشهد مراجعه کنید.
در نهایت باید گفت معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها، حلقه گمشده ی بسیاری از هتل هایی است که علیرغم خدمات کافی و مناسب نمی توانند بازخورد مطلوبی داشته باشند؛
مخصوصا در شهری مانند مشهد که متاسفانه با وجود هتل های بسیار در سطح شهر، تعداد هتل هایی که به این نکته توجه داشته اند انگشت شمار است.
معماری و دکوراسیون داخلی هتل ها می تواند یک هتل عالی را به یک هتل بی نظیر بدل کند.